fbpx

De Alps Experience

Col du Glandon

De Alps Experience is een uitdagende fietstocht door de Franse Alpen waarin vele bekende cols worden bedwongen. We overnachten op kleine campings op idyllische plekjes met fenomenale uitzichten. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en dagelijks wordt er een lunchpauze verzorgd. Cyclochef zorgt voor de maaltijden. De etappes zijn allemaal rond de 100 km per dag, en voor elke etappe is er een uitbreiding mogelijk. Zo kunnen fietsers van elk niveau de Alpen in al haar glorie ervaren. Ga je mee?

Kaart Alpe Experience

Ontvangst
We verzamelen op de zaterdag bij camping le Croque Loisirs in Puy Saint Vincent. Er wordt een diner verzorgd, deelnemers kunnen kennis maken met elkaar en aansluitend nemen we de tocht door. Auto’s kunnen bij het even verderop gelegen hotel kosteloos worden geparkeerd. De fietsen kunnen aan een laatste controle worden onderworpen en dan zijn we klaar om te gaan.

Vertrek
Le grand départ zal zijn op zondag. De trektocht bestaat uit zes etappes die elk rond de 100 km zijn. Voor elke rit geldt dat hij eenvoudig is uit te breiden met een extra klimmetje. Zo is de tocht voor iedere fietser die een beetje getraind heeft goed te doen en voor de mensen die meer willen nog uitdagender te maken. Kort samengevat rijden we over de Lautaret, Alpe d’Huez, Glandon en Semnoz naar Annecy, dan oostelijk over de Col de la Croix Fry, Aravis, Saisies, Cormet de Roseland en Iseran wat ons aan de voet brengt van de laatste etappe over de Télégraph en Galibier.

Alp ExperienceCamping
We overnachten op kleine campings. Vaak hooggelegen met fenomenale uitzichten. Zoals camping Le Croque Loisirs die we kennen uit Ik Vertrek. Deze camping in Puy Saint Vincent is het begin,- en eindpunt van deze reis. Witte toppen, bossen, groene dalen, watervallen, de frisse berglucht en misschien een gems naast je tent. We ervaren de alpen in al haar pracht en praal.
’s Avonds eten we met de groep een voedzame maaltijd, drinken een glas wijn en kijken terug op de dag. En vooruit naar wat de volgende etappe te bieden heeft. Na zes dagen bikkelen zijn we terug in Puy Saint Vincent.

Fietsbegeleiding
Onderweg ben je verzekerd van ondersteuning. De volgauto is altijd in de buurt voor een bidon, een jasje of als het moet een lift. Er wordt een lunch aangeboden langs het parcours waar je kan pauzeren en de nodige reserves kan aanvullen. Reepjes en sportvoeding worden je aangeboden. Professioneel gereedschap is ook aanwezig. Zo hoef je voor deze reis ook niet veel mee te nemen en hoef je alleen maar te genieten.

Data

De volgende Alps Experience staat gepland voor juni 2020

Stage 1 Lautaret and Alpe d'Huez

Hover Box Element

Puy Saint Vincent – Allemeont

117 kilometer
2300 hoogtemeters

Opties:
Klim na de Alpe d’Huez door naar de Sarenne en daal af naar het Lac Chambon. Rij door het dal naar Allemont. Vanuit Allemont kun je ook de Col d’Oz rijden of Col de Sabot. In te korten door via Bourg d’Oisans te rijden.

Stage 2 Glandon

Stage 2 Col du Glandon

Allemont – Chatelard

…km
…hoogtemeters

Opties: Klim door naar Col du Croix de Fer. Eventueel ook die kant afdalen, mogelijk via col du Mollard. Beneden nog de lacets de Montvernier?

Stage 3 Semnoz, col du Croix Fry and col d'Aravis

Stage 3 Semnoz, col du Croix Fry and col d'Aravis

Chatelard – Saint Jean de Sixt

… kilometer
…hoogtemeters

Opties: In Saint-Jean de Sixt aangekomen kun  je nog doorrijden naar de col de la Colombière. De Col du Coix Fry is te vermijden door vanuit Thones rechtstreeks naar Saint-Jean de Sixt te rijden.

Stage 4 Aravis, Saisies and Cormet de Roseland

Stage 4 Aravis, Saisies and Cormet de Roseland

Saint-Jean de Sixt – Peisey Nancroix

100 km
…. hoogtemeters

Opties: Vanuit Beaufort kun je via de Col du Pré naar het Lac Roseland rijden ipv via de doorgaande weg en daar de route weer oppakken. Vanuit Bourg Saint Maurice kun je ook eerst de Col du Petit Saint-Bernard oprijden alvorens door te rijden naar Peisey Nancroix.

Stage 5 Iseran

Stage 5 Iseran

Peisey Nancroix – Sollières-Sardières

100 km
….hoogtemeters

Opties: Na de Iseran kun je nog heen en weer rijden naar de Col du Mont Cenis vanuit Lanslebourg. Tevens de grens met Italië. Of vanuit Sollières-Sardières nog even doorrijden naar het skidorp Aussois. Nog een optie is vanuit Termignon de D126 in te rijden, een prachtig “wit weggetje”.

Stage 6 Télégraph Galibier

Stage 6 Télégraph Galibier

Sollières-Sardières – Puy Saint Vincent

100 km
… hoogtemeters

Opties: Vanuit Briançon heen en weer naar de Izoard.