fbpx

Hannibal Alpentocht

Agnel Hannibal Alps Tour

De Hannibal Alpenreis is een nieuwe fietstrektocht door de Franse en Italiaanse Alpen waarin we enkele legendarische maar ook een paar fenomenale onbekende cols beklimmen als de Agnel, Fauniera, Lombarde en Bonette. De etappes zijn allemaal rond de 100 km per dag, uitdagend, en gaan allemaal door fantastische natuur. Onderweg word je ondersteund door de volgauto en op de bergcampings wordt goed voor je gezorgd. Durf je het aan?

Lombarde

De start is even buiten Briançon en de eerste etappe leidt ons over de col d’Agnel Italië in. Meteen een flinke klim om mee te beginnen. Iedereen zal zich ook de val van Kruiswijk herinneren als we die top naderen. De tweede etappe over de Sampeyrepas. Eerst lieflijk maar al gauw onherbergzaam en op de top een weids alpenuitzicht. Daarna een hele lange afdaling De derde dag maken we een rondrit over het parcours van de Granfondo Fausto Coppi met als absoluut hoogtepunt de Colle Fauniera. De tocht gaat verder, eerst over de Madonna della Colleto en dan over de Passo Lombarde terug Frankrijk in. Daar volgt nog de finale van deze pittige etappe naar Col de La Bonette, “la plus haute de l’europe”.
Vanuit Barcelonnette hebben we de mogelijkheid om de klassieker Allos-Champs-Cayolle te rijden alvorens we weer terug komen in Puy Saint Vincent via de Vars en Izoard, net als de koninginnenrit uit de Tour de France van afgelopen jaar.
Hannibal Alpenreis
We overnachten op kleine bergcampings op idyllische plekjes met fenomenale uitzichten. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en dagelijks wordt er een lunch verzorgd op het parcours. Iedereen legt een bedrag in voor het eten waar de kok van Cyclochef goede maaltijden van verzorgt.

Ontvangst
We verzamelen op de dinsdag 25 juni bij camping le Croque Loisirs in Puy Saint Vincent. Er wordt een diner verzorgd, deelnemers kunnen kennis maken met elkaar en aansluitend nemen we de tocht door. Auto’s kunnen bij het even verderop gelegen hotel kosteloos worden geparkeerd. De fietsen kunnen aan een laatste controle worden onderworpen en dan zijn we klaar om te gaan. Het weekend voor de tocht leent zich goed om aan de vakantie vast te plakken en alvast in te fietsen; op de camping of natuurlijk in het fietshotel Saint Roch. Vraag naar de mogelijkheden!

Vertrek
We vertrekken op woensdag voor de eerste etappe. De trektocht bestaat in totaal uit vier etappes en twee rondritten die elk rond de 100 km zijn. De rondritten zijn optioneel waardoor je eventueel ook een rustdag kan inlassen en hierdoor hoeven we ook niet elke dag op te breken.

Camping
We overnachten op kleine campings. Vaak hooggelegen met fenomenale uitzichten. Zoals camping Le Croque Loisirs die we kennen uit Ik Vertrek. Deze camping in Puy Saint Vincent is het begin,- en eindpunt van deze reis. Witte toppen, bossen, groene dalen, watervallen, de frisse berglucht en misschien een gems naast je tent. We ervaren de alpen in al haar pracht en praal.
’s Avonds eten we met de groep een voedzame maaltijd, drinken een glas wijn en kijken terug op de dag. En vooruit naar wat de volgende etappe te bieden heeft. Na zes dagen bikkelen zijn we terug in Puy Saint Vincent.

Fietsbegeleiding
Onderweg ben je verzekerd van ondersteuning. De volgauto is altijd in de buurt voor een bidon, een jasje of als het moet een lift. Er wordt een lunch aangeboden langs het parcours waar je kan pauzeren en de nodige reserves kan aanvullen. Reepjes en sportvoeding worden je aangeboden. Professioneel gereedschap is ook aanwezig. Zo hoef je voor deze reis ook niet veel mee te nemen en hoef je alleen maar te genieten.

Data

De Hannibal Alpenreis wordt dit jaar verreden op 25 juni tm 2 juli 2019.

Stage 1 Col d'Agnel

Stage 1 Col d'Agnel

Puy Saint Vincent – Pontechianale

kilometers: 115
meters altitude: 2500 (estimate)

Options: Climb the Agnel from the other side to. Steeper then the French side.

Stage 2 Sampeyre

Stage 2 Sampeyre

Pontechianale – Entraque

Kilometers: 113
meters altitude: 2140

Options: Instead of Sampeyre, climb to Valmala and descent to Dronero, and find your self back on the track.

Stage 3 Fauniera

Stage 3 Fauniera

kilometers: 120
meters altitude: Fauniera is 1725 meters altitude of climbing.

Options: Instead of doing the Fauniera today, you can also opt for a ride to Terme di Valdieri.
https://www.cyclingcols.com/col/TermeDiValdieri

Stage 4 Lombarde, Bonette

Stage 4 Lombarde, Bonette

Entraque – Jausiers

Kilometers 135

meters altitude: 4250

Options: You can also reach Jausiers going over the col de l’Arche.

Stage 5 Col d'Allos, Col de Champs, Col de la Cayolle

Stage 5 Col d'Allos, Col de Champs, Col de la Cayolle

Jausiers- Jausiers

Kilometers: 136

meters altitude: 3400

Options: Take a rest day, or climb one the no less then seven surrounding climbs.

Stage 6 Vars, Izoard

Stage 6 Vars, Izoard

kilometers: 113
meters altitude: 3262

Options: Skip Izoard and ride from Guillestre to Argentière la Bessée and Puy Saint Vincent.

Follow Hannibal over the Alps

inscribe for the Hannibal Alp Tour

When? June 25
Where? Puy saint Vincent, France
Costs? €495 plus €25 per day for our chef

You can inscribe in the web store or by contacting us by email.