fbpx

Hannibal Alpentocht

Galibier fietser

Hannibal Alpentocht

De Hannibal Alpentocht is een zesdaagse trektocht met de racefiets door de Franse en Italiaanse Alpen waarin we enkele legendarische maar ook een paar fenomenale onbekende cols beklimmen als de Agnel, Fauniera, Lombarde, Cayolle, Vars, Izoard en Bonette. Maar ook de wat kortere beklimmingen uit de Granfondo di Fausto Coppi als de de klim naar Montemale di Cuneo en die naar het Santuario della Madonna del Colletto zullen je bijblijven. De etappes zijn uitdagend: allemaal rond de 100-120 km per dag met tenminste één col. Maar onderweg word je goed ondersteund door de volgauto en je hebt de tijd dus geniet ervan. We overnachten op mooi gesitueerde campings met mooie uitzichten. Laat je verrassen door de ruige natuur van deze cols in de Piëmont en de Alpen!

De cols

Col d’Agnel – Passo Sampeyre – Montemale di Cuneo – la Piatta soprana – Madonna della Colleto – Colle Fauniera – Madonna della Colleto – Passo Lombarde –  Col de La Bonette – Col d’Allos – Col des Champs – Col de la Cayolle – Col de Vars – Col de l’Izoard

Verzorging
De reis is geheel verzorgd wat inhoudt dat er een volgwagen en gids meerijden, er een lunchpauze is op het parcours, je bagage vervoerd wordt, er lekker voor je gekookt wordt, en er gereedschap en dergelijke voorhanden is. We verblijven op fraai gelegen campings en je slaapt in je eigen tentje.

Breng je fietsvrienden op de hoogte en deel deze reis op Facebook!

Gids en volgwagen gaan mee

Je bagage wordt vervoerd

De cyclochef verzorgt goede fietsersmaaltijden

Fietsen en kamperen in fantastische omgeving

Inschrijving geopend!

Doorgang bij minimaal 8 renners

Datum: 25 juni tm 2 juli 2019

Prijs: € 495

Aantal deelnemers: Maximaal 25

Begin jij de zomer goed met deze tocht? Zou lekker zijn!

Dag 1 – Aankomst in Puy Saint Vincent

Vandaag reist u naar Puy Saint Vincent. We verzamelen om 17h00 voor de ontvangst. Er is tijd om te installeren en de auto te parkeren. Aansluitend het diner met een uitgebreide briefing.

Dag 2 – Puy Saint Vincent – Pontechianale

We starten de eerste etappe met een mooie rit naar Guillestre waar de de beklimming begint van de col van vandaag: de col d’Agnel. Meteen een flinke klim om mee te beginnen. Eerst de aanloop door de vallei van de Guil, en dan de echte klim. Waanzinnig mooi. Over de top rijden we Italië in en overnachten op de andere flank bij het Lago di Castello.

Dag 3 – Pontechianale – Entraque

De tweede etappe gaat over de Sampeyrepas. Eerst lieflijk maar al gauw onherbergzaam en op de top een weids alpenuitzicht. Daarna een hele lange afdaling richting de vlakte van Cuneo. Maar voordat we de bergen uitrijden gaan we weer omhoog naar Montemale de Cuneo en door naar Entraque.

Dag 4 – Rondrit

Op dag drie maken we een rondrit over het parcours van de Granfondo Fausto Coppi met als absoluut hoogtepunt de Colle Fauniera!

Dag 5 – Entraque – Jausiers

Vandaag is de koninginnerit. We gaan eerst over de Madonna della Colleto en beklimmen dan de Passo Lombarde terug Frankrijk in. Je kunt voor het bereiken van de top nog een uitstapje maken naar het Santuario Sant’Anna di Vinadio. Dat weggetje lijkt gemaakt voor wielrenners! Na een afdaling en een pauze begint de finale van deze pittige etappe; naar Col de La Bonette, “la plus haute de l’Europe”.

Dag 6 – Rondrit

Vanuit Jausiers rijden we de klassieker Allos-Champs-Cayolle. Als de benen het toelaten na gisteren tenminste. Uiteraard kun je ook kiezen voor alleen de Vars of Cayolle of een andere mooie klim in de omgeving of misschien zelfs een rustdag.

Dag 7 – Jausiers – Puy Saint Vincent

Er resteert nog een laatste etappe om weer terug komen in Puy Saint Vincent. Deze gaat over de Col de Vars en vervolgens de legendarische Col d’Izoard, net als de koninginnenrit uit de Tour de France van 2017. Een waardige afsluiter van een week om te onthouden!

Gedurende de week wordt je bagage vervoerd, zijn de campings geregeld, worden er drie maaltijden* per dag aangeboden, is er isotone sportdrank aanwezig, zijn er drankjes tegen een kleine vergoeding te verkrijgen, en rijdt er tijdens de rit een gids en een volgwagen mee welke is uitgerust met EHBO-doos, gereedschap, water en wat je zelf hebt meegegeven voor onderweg.

*De maaltijden worden bereid door de kok. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen en bedragen €25 pp per dag, ofwel € 175 voor de week en kun je op de eerste avond cash afrekenen. Je hoeft bij het boeken niet apart aan te geven dat je graag mee wilt eten, hier gaan we vanuit. Andersom, als je niet mee wilt eten, dan horen we het wel graag.

Zelf zorg je voor een racefiets die in goede staat verkeert en ben je ervaren genoeg om in te schatten of deze reis voor jou (goed) te doen is. Deelname is geheel op eigen risico, je rijdt op de openbare weg waar gewone verkeersregels gelden en je draagt vanzelfsprekend een helm. Liever een huurfiets? Laat het weten dan kunnen wij deze verzorgen voor je.
Ook je kampeerspullen dien je zelf mee te nemen. Denk aan een tentje, slaapmat, slaapzak, kussen, lampje en wat je verder maar denkt nodig te hebben. Neem vooral geen stoelen, extra wielen, fietspompen of andere zaken mee waarvan je mag aannemen dat ervoor gezorgd wordt. Bij twijfel staat vragen uiteraard vrij.

De routes zijn als gpx-bestand verkrijgbaar. Ze worden bij inschrijving toegestuurd maar zijn ook te downloaden uit de webshop. Of word lid van de Cyclochef fietsclub op Strava en download ze daar. Op die manier leer je meteen wat medefietsers kennen!