De mooiste fietsroutes in de Alpen

In oktober publiceerde Lonely Planet een mooi artikel over de mooiste cols in de Alpen die je gedaan moet hebben. En wat wil het geval? Ze zitten bijna allemaal in de Alp Experience!
Het artikel begint met de omgeving van Annecy, “het Venetië van de Alpen met een kroon van besneeuwde alpentoppen” en beschrijft het fietsen rond het meer en naar Semnoz. Klinkt als etappe 3 waarin we het Bauges massief doorkruisen en over Semnoz naar Annecy en het meer rijden.

De Marmotte

Het artikel gaat verder, eerst over Chamonix, prachtig! en zoomt dan in op de omgeving van de Oisans. Natuurlijk wordt de Marmotte genoemd. De beroemde Granfondo over Glandon, Télégraph, Galibier en Alp d’Huez. Zeer beroemde cols die, en daar ben ik het roerend mee eens, gedaan móet hebben. Vooral de Glandon en Galibier zijn schitterend. De eerste etappe van de Alp Experience gaat naar Alp d’Huez, de tweede over de Glandon, en op de terugweg vanuit het noorden op dag zes doen we de Télégraph en Galibier. Dus als jij je bucketlist snel wilt legen, rij dan de Alp Experience!

Lees het hele artikel op:
www.lonelyplanet.com

Lees hier meer over de Alp Experience.